لینک ها

جمع

افسردگی

افسردگی حالتی خلقی شامل بی‌حوصلگی و گریز از فعالیت یا بی‌علاقگی و بی‌میلی است و می‌تواند بر افکار، رفتار، احساسات و خوشی و تندرستی یک فرد تأثیر بگذارد، وهمچنین گفت وگوهای ذهنی به وجود می‌آورد. افراد افسرده هم می‌توانند احساس ناراحتی،اضطراب ، پوچی، ناامیدی، درماندگی، بی‌ارزشی، شرمساری یا بی‌قراری داشته باشند. ممکن است آن‌ها اشتیاق خود در انجام فعالیت‌هایی که زمانی برایشان لذت‌بخش بوده از دست بدهند، نسبت به غذا بی‌میل و کم‌اشتها شوند، تمرکز خود را از دست بدهند، در به‌خاطر سپردن جزئیات و تصمیم‌گیری دچار مشکل شوند، در روابط خود به مشکل، برخورد کنند و به خودکشی فکر کرده، قصد آن را داشته باشند وحتی خودکشی کنند.  اکثر افرادی که یک دوره افسردگی را پشت سر گذاشته‌اند، دیر یا زود، یک دوره دیگر را نیز تجربه خواهند کرد. ممکن است چند هفته قبل از شروع یک دوره کامل افسردگی، برخی از علائم افسردگی را احساس کنید.

علائم افسردگی عبارتند از:

احساس دائمی غمگینی، تحریک پذیری یا تنش

کاهش علاقه به فعالیت ها یا سرگرمی های معمولی

از دست دادن انرژی، احساس خستگی با وجود عدم فعالیت

تغییر در اشتها، با کاهش یا افزایش وزن قابل توجه

تغییر در الگوهای خواب، مانند مشکل در خوابیدن، صبح زود بیدار شدن، یا خواب زیاد.

بی قراری یا احساس کند شدن

کاهش توانایی تصمیم گیری یا تمرکز

احساس بی ارزشی، ناامیدی یا گناه

افکار خودکشی یا مرگ

فواید مدیتیشن در افسردگی

مطالعه ای که در دانشگاه اکستر انگلستان انجام شد، نشان داد که مدیتیشن ساهاجا یوگا اثر درمانی مفیدی بر علائم بیماران مبتلا به افسردگی و اضطراب دارد.

۲۴ بیمار مبتلا به افسردگی و اضطراب به سه گروه تقسیم شدند: گروهی که مدیتیشن ساهاجا یوگا را طی ۶ هفته دریافت کردند، گروهی که درمان رفتاری مرسوم برای افسردگی را دریافت کردند، یعنی درمان شناختی رفتاری و گروه کنترل که هیچ درمانی دریافت نکردند.

گروهی که تحت درمان با مدیتیشن ساهاجا یوگا در مقایسه با گروهی که تحت درمان قرار نگرفتند، از نظر آماری کاهش معنی داری در علائم اضطراب، افسردگی و سلامت روان عمومی نشان دادند. در سطح روند، گروه مدیتیشن ساهاجا یوگا نیز در مقایسه با گروهی که با CBT درمان شده بودند، بهبودهایی را نشان دادند.

این مطالعه نشان می دهد که مدیتیشن ساهاجا یوگا تأثیر قابل توجهی در بهبود علائم اضطراب و افسردگی دارد که نسبت به درمان رفتاری مرسوم برای این اختلال بارزتر بود.

http://www.meditationresearch.co.uk
Morgan A. (2001): Sahaja Yoga: An ancient path to modern mental health? Transpersonal Psychology. Transpersonal Psychology Review 4:41-49